Hybride auto’s

Hybride auto’s. Het compromis tussen elektrisch rijden en op brandstof rijden. Het beste van twee werelden. De voordelen van elektrisch rijden en de voordelen van een brandstof auto. Meestal heel zuinig rijden, flink besparen in de kosten, en toch nooit stil komen te staan op de snelweg, omdat er geen laadstation in de buurt is. Je kunt altijd terugvallen op benzine. Natuurlijk doe je dat zo weinig mogelijk, het is niet alleen duurder, benzine is ook belastender voor het milieu.

Hoe minder CO2-uitstoot, hoe minder belasting. Voor een auto die echt heel zuinig is met de CO2-uitstoot betaal je maar de helft van de belasting. Waarmee een hybride auto nog extra zuinig voor je portemonnee kan worden.

Dus een hybride auto is wel een goed idee. Alleen die aanschaf, dat is een ander verhaal. Eigenlijk moet je een geschikte occasion hebben. Die zijn er zo af en toe wel, ook voor hybride auto’s. Het is even goed speuren, en even afwachten tot het juiste aanbod zich voordoet, maar met een beetje geduld zal dat wel lukken.

En dan moet je nog je oude auto verkopen. Dat is toch wel een beetje lastig, want een occasion voor de juiste prijs betekent meestal minder opbrengst voor de auto die je inruilt bij de dealer. En dat is jammer, dan wordt het toch weer duurder.

Maar je kunt hem natuurlijk via het internet verkopen. Dat kan zelfs zonder al te veel rompslomp. Er zijn namelijk bedrijven die online de waarde van je auto kunnen bepalen, en jou die waarde uitkeren. Contant, als je dat wilt, of ze schrijven het over. En ze komen je auto ophalen, en regelen het vrijwaringsbewijs. Dus als je die occasion ziet: ga er maar direct achteraan.