Auto markt

De automarkt heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Zo is de elektrische auto sterk opgekomen, met name de hybride auto. Die rijdt heel zuinig, en milieubewust, en toch ben je niet afhankelijk van een laadstation in de buurt en de laadtijd die nodig is. Je kunt, als het moet, gewoon tanken. Maar laadstations worden steeds beter. En, niet onbelangrijk, sneller. Er zijn snellaadstations, waarop het laden maar 20 minuten kost. De tijd die je nodig hebt om even je broodnodige pauze te houden en een kopje koffie te drinken.

Een erg in interessante ontwikkeling. Maar ook op de gewone brandstofautomarkt zijn er veel ontwikkelingen. De auto’s worden steeds zuiniger en zijn uitgerust met steeds meer goed uitgedachte technologieën.

Ondanks al die ontwikkelingen is de basis van de markt nog altijd hetzelfde: vraag en aanbod. En als je een auto goed wilt verkopen, moet je je een beetje inleven in de aanstaande koper en anticiperen op zijn of haar wensen.

Om de waarde van een auto vast te stellen, moet je letten op bouwjaar, kilometerstand, onderhoud, en eventuele schade. Een vuistregel bij schade is dat er €150,- van de waarde van je auto afgetrokken kan worden. We hebben het dan natuurlijk over een lichte schade, bij een zware schade kun je die waarde beter door een expert in laten schatten.

Dat kan trouwens altijd, ook bij je huis-tuin-en-keuken auto. Je typt gewoon je kenteken in op een website, en dan beschikt een expert al over heel wat gegevens. De RDW registreert die gegevens namelijk bij je kenteken.

En vaak kun je de auto dan op zo’n website ook verkopen voor die marktwaarde. Een handige ontwikkeling op de automarkt.